torstai 5. tammikuuta 2017

Helppo sienikastike

Aamulla oli -26 pakkasta, joten en raskinut laittaa hevosia ulos ja kävin tallissa vain nakkaamassa aamuruat hevosille. Tallissa käynnin jälkeen alkoi tehdä mieli jotain hyvää syötävää, joten tein kuivatuista sienistä kastikkeen pastalle aineksista mitä meiltä nyt sattui löytymään.


Itse en ole sienimetsällä käynyt koskaan, mutta saimme tutuilta muutaman purkin heidän keräämiään ja kuivaamiaan sieniä viime syksynä. Olisi kyllä mukava käydä, mutta ensin pitäisi ehkä perehtyä mitä sieltä voi poimia ja mitä ei. Sienikastikkeen ohjeen olin kirjoittanut erittäin lyhkäisesti reseptivihkoni reunaan joskus vuonna mitälie, enkä yhtään muista mistä se on peräisin. Jouduin kuitenkin muuttelemaan sitä hiukan, koska yllätys yllätys minulla ei ollut kaikkia aineksia eikä kauppaan ajelu tuossa pakkaskelissä oikein houkuta. Päätin nyt kuitenkin laittaa kastikkeen ohjeen tänne, sellaisenaan kuin tänään sen tein, koska siitä tuli aika hyvä.

Käytin kastikkeeseen suppilovahveroita ja kantarelleja sekaisin. Ensin liotin sienet kylmässä vedessä, koska ne oli kuivattuja. En osaa sanoa paljonko sieniä oli. Kuivattuna ehkä noin 5 dl ellei enemmänkin. Vettä laitoin noin kolme desiä yhtä desiä kuivattuja sieniä kohti ja sienet olivat vedessä noin 30 minuuttia. Muut tarvittavat ainekset: valkoviini, voi, sipuli (meillä oli vain punasipulia tänään tarjolla, mutta tavallinenkin sipuli olisi käynyt), ruokakermaa, kasvisliemikuutio, hunajaa ja tietysti pastaa.


Ensin käännellään voissa pannulla sienet ja sipulisilppu. Lisätään voita ja paistetaan hetki. Lisätään 1 dl valkoviiniä ja puolikas kasvisliemikuutio. Annetaan kiehahtaa ja maustetaan 2 tl hunajaa. Lisätään lopuksi kaksi purkkia ruokakermaa, kiehautetaan ja maustetaan suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Tarjotaan keitetyn pastan kera. Nam!


Nyt kun oma kupu on ruokittu niin pitää palata takaisin talliin antamaan päiväruokia nelijalkaiselle herrasväelle, käyttämään niitä ulkona ja varmaan lantaakin on jo siivota asti karsinoissa.. Tallin siivouksen jälkeen lähdemme koko perheen voimin naapuriin 4-vuotiaan serkkupojan synttäreille.


Kirpsakkaa, mutta mukavaa pakkaspäivää sinullekin!

Essi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti