sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Aloittamisen taika

Meillä uusi vuosi vaihtui erittäin rauhallisissa merkeissä ja juuri niin simppelisti, kuin halusimmekin. Otin hevoset ja koirat ajoissa sisään, että säästyvät rakettien paukkeelta. Illalla kävimme koko perheellä katsomassa ilotulituksen kylällä ja sen jälkeen menimme naapuriin kylään. Söimme herkkuja, kilisteltiin kuoharit keskiyön aikaan, lapset sai leikkiä keskenään, valvoa hieman myöhempään, kuin normaalisti.. sitten tultiinkin jo kotiin nukkumaan. Miten rentoa ja mukavaa. Kävin yöllä vielä tarkistamassa hevoset, että onhan kaikki ihan ok. Siellä ne tallissa söivät heiniä ihan levollisina ja kuuntelivat radiota.

Paljon touhua on mahtunut tähän viikonloppuun. Tehtiin vanhan navetan puolelle isompaa makuutilaa neljälle charolaishieholle. Pääsevät nyt helposti kulkemaan navetasta sisään ja ulos jaloittelualueelle miten haluavat. Lisäksi erotettiin perjantaina muutama sopivan iän saavuttanutta highland-sonnipoikaa emoistaan ja ne pääsivät sonnilaumaan. Alla kuvia.

Kuin alkaneen vuoden kunniaksi tänä aamuna syntyi lapinlehmä Herkulle hyvän kokoinen sonnivasikka ja sekä poikiminen että maitobaarille meno sujui ilman apuja. Ennen joulua syntyi edellinen lappalaisvasikka Martta-lehmälle ja pienen tytön nimeksi tuli Narnia. Martankin poikiminen meni ilman apuja, vaikka kyseessä oli ensikertalainen.

Vuoden vaihtumisesta sen verran, että lupauksia en tee, kovin paljon en haluaisi mitään elämässäni muuttakaan, mutta silti joku kiva aloittamisen taika vuoden vaihteessa kuitenkin on. Tekee mieli inspiroitua, suunnitella, ideoida ja kehittää asioita tallilla ja kotona. On jotenkin kutkuttavaa olla ihan uuden vuoden alussa. Mitä kaikkea se tuokaan tullessaan. Alkaneelta vuodelta 2017 toivon terveyttä, yhteistä aikaa perheen kanssa, rakkautta, jaksamista, hyvää asennetta kodin arkeen ja työntekoon - teille myös!

Essi



Lähdössä siirtämään sonnipoikia




Pikku sonni Napoleon katsoo, kun emo Afira on aidan toisella puolella


Lapset mukana menossa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti