maanantai 13. helmikuuta 2017

Kukkuluuruu (siivousinspis)

Väinö on sairastanut viikonlopun ajan kuumetautia ja huoh, onneksi alkaa olemaan parempana. En kuitenkaan tohtinut viedä tänään vielä lapsia hoitoon, mutta jos huomenna olisi päivä uusi ja voivat mennä hoitoon ja pääsen itsekin aamusta töihin.. pidetään peukkuja! Tein viikonloppuna tallityöt ja pidin muutaman ratsastustunnin, mutta muuten olen ollut kotona hoitamassa Väinöä. Mehun juoton ja lääkkeiden antamisen ohella on iskenyt pariinkiin otteeseen siivousinspis. Tuosta ei kyllä mitään haittaa olisi, jos iskisi useamminkin. Meillä on aina joku nurkka tai kaappi, joka on sikin sokin.

Kulta-kissa kuumepotilaan kanssa päikkäreillä

Pieni rakas, parane pian

Sunnuntai iltapäivällä iski känkkäränkkä. Jes! Tauti on siis paranemaan päin

Kulta-kissa

Minä olen semmoinen siivooja, että en oikein pakon edessä tykkää tehdä mitään. En esimerkiksi voisi pitää viikossa tiettyä siivouspäivää, koska tiedän etten pystyisi sitoutumaan siihen. Välillä ihan tykkäänkin siivota (jos se kuuluisa inspiraatio iskee) mutta useimmiten en tykkää siivoamisesta ja ns. siivouspäivänä maleksin iltapäivään asti kahvikupin kanssa musaa kuunnellen ja hoen "aloitan kohta, aloitan ihan kohta". No nyt viikonlopun aikana kävin kuitenkin muutaman "pahan" paikan kimppuun (niitä on meillä monta) ja olen kyllä supertyytyväinen. Lasten liinavaatekaappi on semmoinen, jonka inventoimista olen miettinyt pitkään. Siellä on suurin osa lakanoista ihan käyttämättömänä turhaan ja meillä kun Väinö ei enää ihan noita kaikkein pienimpiä käytä, niin olin ajatellut hankkiutua eroon vauvalakanoista. Jonkun verrran sainkin sieltä raivattua pois, mutta näitä vauvojen retrokuosisia liinavaatteita en vaan raski heittää pois, enkä antaakaan. Osa on minun lapsuudesta ja olisi sääli luopua näistä. Ehkä säästän lakanat lapsenlapsille. Sittenhän ne ovat jo melkeen antiikkia!


Toinen kauan mielessä muhinut siivouskohde oli yrityksen ja maatilan paperit. Kyllä meillä pääasiassa on kaikki järjestyksessä ollutkin, mutta ei ihan kaikki. Meinaan sitä paperia nimittäin on ja riittää. Kansioita ja kekoja joka huoneessa, joka pöydän päällä, hellan päällä (erittäin paloturvallista), vaatekaapin päällä (ja välissä - kyllä, sekin on mahdollista) ja tähän liittyi toinenkin ongelma eli kaikki oli jatkuvasti hukassa, joka taas aiheutti turhaa stressiä ja välillä jopa perheriitoja (oi kyllä) ja näinpä päätimme eilen yhdessä miehen kanssa tarttua tuumasta toimeen. Alkuun meinasi iskeä epätoivo, kun kaikki piti järjestää omiin kansioihin ja ihmettelin vain sitä paperin määrää, koska meillä kuitenkin laskuja, kuitteja yms. säilytetään kirjanpitäjän toimistolla. No kolme pussillista ja yksi pahvilaatikollinen poltettavaa paperia myöhemmin tässä on lopputulos!

Enää ei tarvitse etsiä papereita
Jään odottamaan uutta inspiraatiota, jotta saisin käytyä läpi lasten vaatekaapeista pienet vaatteet pois ja eteinen pitäisi myös päivittää. Siellä on ainakin muutama pari ihan turhia kenkiä ja lasten ulkovaatteissa varmasti raivattavaa. Meillä on tällä viikolla ilonan 5v. ja Väinön 2v. syntymäpäivät ja yhteissynttärijuhlat pidetään meillä perjantaina. Tuostakin syystä olisi hyvä, jos saisi nyt alkuviikosta vaatekasoja pienemmäksi. Helpottaisi todella paljon siivoamista synttäreitä varten. Lopuksi vielä kuvia kotoa ja tallilta lähipäiviltä.

Ihana ilona tyttöni täyttää tällä viikolla VIISI vuotta

Vilmakin halusi kuvaan

Pohjoissuomalaisia sonnipoikia tuli katsomaan onko kuvaajalla herkkuja antaa

Hän on niin söpö

Keskiviikkona meitä hellittiin mahtavalla kelillä, joten hevoset saivat hankitreeniä

Rakastan kesää, mutta näitä hetkiä tulen kaipaamaan talvesta

Tikru ja Milo pusuttelee ratsastuksen jälkeen


Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti