maanantai 20. helmikuuta 2017

Tuplasynttärit

Meillä oli viime perjantaina Ilonan 5v ja Väinön 2v synttärijuhlat. En ole koskaan pitänyt lapsille ns. teemasynttäreitä. Sekin voisi olla kiva juttu. Meillä on tähän asti menty seka-aiheisilla synttäreillä eli aina kysytty erikseen tulevalta päivänsankarilta mikä kakku, minkä väriset servetit ja mitä muuta leivotaan/ ostetaan tarjolle. Lapsilta tulee mitä ihanimpia ideoita esimerkiksi kakun aiheen suhteen. Toisinaan kakkuideoita lentelee ilmaan ilman minkäänlaista suodatinta, joten äidin ensimmäinen miete on että miten kakku toteutetaan. Onneksi meillä tyttöjen kestosuosikki on heppakakku, tottakai. Se on helpoimmasta päästä. Myös Väinöltä kysyttiin minkälaisen kakun hän haluaa ja vastaus oli hyvin selkeä: "Muuuuu".


Väinön lehmäkakussa oli välissä banaani-mansikkatäyte ja päällä vaniljan makuinen kuorrute. Vaniljan maku kuorrutteeseen saatiin vaahdoksi vatkatun kuohukerman sekaan lisätystä vaniljavanukkaasta ja vaniljatuorejuustosta. Kuorrute jämäköityi kreemijauheen avulla. Niitty lehmälle tehtiin, kun osa kuorrutteesta värjättiin vihreällä elintarvikevärillä ja lähikaupasta löytyi valmiina keltaisia vohvelikukkia ja lehtiä. Lehmäkakku oli vieraiden suosikki ja sitä pakattiin kemujen loputtua osalle kotipakettiin mukaan.


Ilonan heppakakku oli ihan perusvadelmatäytteellä ja kuorrutekin värjäytyi samojen marjojen avulla. Kakku oli vähän raikkaampi ja kirpeämpi, kuin lehmäkakku, joten ne olivat ihan hyvä pari. Ilona valitsi itse koristekarkit heppakakkuun ja lopputulos olikin lasten mukaan oikein unelmainen. 

Kakkujen lisäksi tehtiin kaksi Salted Caramel Cheesecake piirakkaa. Ohje täältä http://kakkuviikari.blogspot.fi/2016/10/salted-caramel-cheesecake-piirakka.html Tein nämä edellisenä päivänä valmiiksi. Vain toinen piirakka meni kaupaksi synttäreillä, koska sitä muutakin tarjottavaa oli, joten saatiin herkutella viikonlopun ajan kahvin kanssa tätä ihanaa piirakkaa. Maku vain parani piirakan ollessa jääkaapissa pari päivää. Piirakat eivät olleet mitään maailman nopeimpia valmistaa, varsinkaan kun tein kaksi kerralla ja yhdellä uunilla (lue: lapset pyörivät keittiössä "apukäsinä"), mutta suosittelen! Maku oli herkullinen.


Yksi keksipohja tulossa

Päivänsankari auttoi taikinakulhojen kanssa

Viimeistä vaille valmis

Kinuskikuorrutetta keittelemässä

Oli pakko maistaa

Kun kinuskikuorrute oli jäähtynyt, piirakkaan ripoteltiin päälle Himalajan Kristallisuolaa
Tässä valmis (ja jo aloitettu) piirakka
Näiden lisäksi meillä oli tietenkin tarjolla lasten synttärien perussetti eli popparit ja karkit. Minusta synttäreissä on parasta se, kun kakkuja jää yli ja seuraavana aamuna saa syödä kakkua aamupalaksi sängyssä kahvin kera..




Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Essi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti