lauantai 4. helmikuuta 2017

Hyvä päivä

Uskokaa pois, olen yrittänyt ehtiä koneelle ja kirjoittamaan, mutta menneet pari viikkoa ovat olleet melko kiireiset. Minulla on paha tapa sopia oma kalenteri niin täyteen menoja, että lopulta tuskastelen menetettyjen vapaapäivien perään, mutta tänään on se päivä. Tyhjä kohta kalenterissa. Ei ratsastustunteja, ei ratsutusta, ei valmennusta, ei sovittuja tapaamisia, ei vierailijoita kotona eikä tallilla.. Päivä, jona en tee muuta kuin pakolliset tallityöt ja ehkä illemmalla liikutan OMIA hevosia kevyesti. Muun ajan keskityn relaamaan kotona ja korkeintaan liikkumaan sohvan ja jääkaapin väliä. Näitäkin päiviä tarvitsen ja paljon useammin, kuin nykyisin on mahdollista pitää. Kirjoittaessani tätä tekstiä nuorimmaiseni Väinö on päiväunilla, tytöt leikkivät sovussa keskenään omassa huoneessaan, keittiössä on kahvi tippumassa ja kaikki on vaan just niinku pitääkin. Hyvä päivä.



Pieni poika päiväunilla

Sitten parin kuluneen viikon tapahtumiin. Kuten jo aiemmin mainitsin, tallillani on aloittanut hevosalan harjoittelija. Hänen osallistuessa kanssani tallitöihin ja hevosten liikutukseen olen saanut vuorokauteen muutaman tunnin lisää ja erityisen tyytyväinen olen siihen, että ollaan näiden parin viikon aikana tehty iso harppaus nuorten hevosten koulutuksessa. Olipa onni, että sattui tuommoinen mukava ja tekevä harjoittelija meille. Tämä on myös mahdollistanut muutaman uuden tuntilaisen ottamisen. Hevosista Donna-tamma on palaillut mammalomalta ja voi myös tehdä ratsastustunteja. Ensi viikolla saan toisenkin hevosalan harjoittelijan remmiin samalta koululta. Ihan huippujuttu. Myös säät ovat suosineet meitä viime päivinä. Aurinkokin näyttäytynyt. Kevät tekee selvästi jo tuloaan ja vaikuttaa voimaannuttaneen ihmiset ja eläimet.

Vappu-kissa tauolla harjoittelija Tanjan kanssa
Hieno tamma Donna on päässyt takaisin töihin

Alkuviikosta meille muutti muutama simmental-hieho ja nuori sonni. Uudet naudat ovat kotiutuneet tosi hyvin ja vaikuttavat kesyiltä ja rauhallisilta. Lapinlehmä Martan vasikka Narnia myytiin maitotilalle ja se lähtikin uusien omistajiensa kyydillä kohti uusia seikkailuja. Lempi-lehmä poiki suloisen tyttövasikan, joille tytöt halusivat antaa nimeksi Onneli. Meillä oli pari päivää yläasteelta Työelämään tutustumassa Emma-tyttö ja myös hän oli mukana, kun puhtaan valkoinen Onneli sai merkit korviinsa. Haikuille kuuluu hyvää ja siellä musta Agnes-lehmä voi aloittaa poikimakauden milloin tahansa. Elämme siis jännittäviä aikoja.

Suloinen Onneli
Nuori lappalainen sonni Jakki

Tammikuun viimeisenä päivänä pääsin näytön arvioijaksi, kun hevosalan opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat vaelluksen ratsain. Tässä vielä lopuksi hieman tunnelmakuvia retkeltä, joka oli erittäin onnistunut kaikin puolin.

Laavulla maistui nokipannukahvit ja muurinpohjaletut

Iso poika Hector



Mukavaa lauantaita teille kaikille. Nauttikaa kevään lähestymisestä, olkaa reippaina töissä ja muistakaa ottaa rennostikin välillä!


Essi






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti