perjantai 25. elokuuta 2017

Tekemistä sadepäivälle

Syksy on alkanut. Tänään aamutallissa piti tepastella sadetakin ja kumpparien kanssa ja loimitin kaikki hevoset tarhaan! Niin kylmältä tuntui, kun tihkutti vettä taivaan täydeltä. Voi olla, että kesä oli siinä. Aurinkoisia päiviä voi tietysti tulla, mutta kesän lämpö on jo mennyt. Iltojen viileys ja pimeys houkuttaa aina yhä aikaisemmin sisälle kodin lämpöön ja oman peiton alle. Minä en ainakaan viitsi huonolla kelillä hirveästi touhuta ulkona tai tallilla mitään ylimääräistä. Mitä tekemistä sadepäivinä sitten on? Ajattelin tässä postauksessa kirjoittaa mitä minä yleensä teen sadepäivinä perustallihommien lisäksi.

Kaikki ratsastuskuvat c.Irmeli Kukka. Tämä hevonen on Milo, 12 v FWB-ruuna.











Huonosta ilmasta ei pidä valittaa. Sääoloille ei vaan voi mitään. Sadepäivissä on hyvätkin puolensa vaikka aina ei siltä tunnu. Kesällä varsinkin luonto virkistyy ja voi hyvällä omalla tunnolla pysytellä sisätiloissa ja tehdä kotona keskeneräisiä asioita. Mutta toki jos tuntuu siltä, että on pakko päästä ulos niin eihän me sokerista olla! Sateellakin voi ratsastaa ja tehdä kaikki samat jutut mitä poutasäällä. Se ehkä vaatii vain hieman erilaisen vaatetuksen ja tahtotilan.

Minulla on ollut tapana aina sadepäivinä päivittää blogia ja viettää aikaa läppärillä, kuten nytkin. Kävin myös näitä Milon ja Tikrun ratsastuskuvia läpi ja laitoin youtube kanavalleni latautumaan uutta materiaalia. Yleensä hoidan myös työjuttuja koneella ja käyn läpi sähköpostin. Jos aikaa jää niin katson muiden videoita, luen blogeja ja surffailen muutenkin netin ihmeellisessä maailmassa.

Estekisojen katsominen on myös yksi lempijutuistani. Se on myös yksi inspiraation lähde omaan treenaamiseen. Aina katsoessa tekee mieli lähteä ratsastamaan ja oppimaan lisää! Aikaa läppärillä saa kulumaan KAUAN ja siinä samalla on mukava kuunnella omaa lempimusaa, juoda kahvia ja syödä jotain herkkua. Sarjojen katsomisessa olen huono, mutta meillä on ollut käytössä C-more noin kuukauden ajan niin sieltä ollaan katsottu elokuvia välilllä.

Päiväunet. Mikä ihana juttu sadepäivänä, mutta toteutuu meillä harvoin. Meillä on kolme pientä lasta, joten harvoin talossa on niin rauhallista, että saisi ihan unen päästä kiinni, mutta jos hyvin käy niin saatetaan yhdessä nukahtaa iltapäivällä tunniksi tai pariksikin. Ehkä parasta mitä tiedän.

Sadepäivänä voin myös innostua siivoamaan kotona. Koko taloa ei tarvitse pyykätä, mutta voi inspiroitua jostain sellaisesta mihin ei ehkä poutasäällä tunnu löytyvän aikaa esimerkiksi vaatekaapin siivous, kuiva-ainekaapin järjestely tai saunan pesu.. Mikä vain tuntuu sillä hetkellä sopivalta hommalta. Olen myös huomannut, että pieni porkkana itselle toimii näissä muuten niin vastenmielisissä siivousjutuissa hyvin. Esimerkiksi olen nykyään tilannut tai ostanut uusia vaatteita itselle palkinnoksi vaatekaapin siivoamisesta ja organisoinnista. Toimii! Tämän saman voi toteuttaa tallilla. Vaikket välttämättä halua lähteä sateeseen ratsastamaan, voit aina siivota varustehuonetta, omaa varustekaappiasi tai vaikka pestä hevosesi kamppeet. Ja tästä palkinnoksi tietenkin voisi tilata jotain pientä kivaa varustekaappia täyttämään.

Sadepäivä - aina hyvä syy leipoa! Pellillinen suussasulavaa mokkapalaa tai ihanalle tuoksuvat pehmeät voisilmäpullat kahvin kanssa saa aina paremmalle mielelle. Leivontapuuhiin voi ottaa myös lapset mukaan niin kaikilla on kivaa tekemistä yhdessä.

Sadepäivänä voin myös soittaa ystävälle maratonpuhelun tai mennä ihan kylään asti. Voisin toki myös ensin laittaa kodin kuntoon, leipoa jotain hyvää ja kutsua sitten ystävän meille.. mutta jos laiskottaa niin voin skipata siivoukset ja leipomiset ja miettiä kenen luona on parasta ruokaa ja leipomuksia ja kutsua itse itseni sinne!

Cooltiger kotikentällään









Etupuomi tippuu!







Sadepäivänä voi tehdä toki paljon muutakin, mutta tässä nämä minun yleisimmät jutut. Minusta sadepäivät ei ole ollenkaan tylsiä. Minulla on yleensä niin paljon tekemistä, että ne kuluvat jopa liian nopeaa. Tänäänkin ollaan jo melkein illassa menossa ja tuntuu, etten ole ehtinyt tehdä vielä mitään!

Tässä loppuun vielä pari ratsastusvideota, jotka on kuvattu samoina päivinä näiden ratsastuskuvien kanssa. Olen jo julkaissut videot Youtube-kanavallani (Niemelän Hevospalvelu), mutta niitä ei ole vielä täällä blogin puolella näkynyt. Ensimmäinen on ratsastustreenivideota Tikrusta kotosalla ja toinen video on 12 v FWB-ruuna Milosta, joka on myynnissä. Milo on ollut minulla kahdeksan vuotta, joten kevyin mielin en ole siitä luopumassa. Kyselyjä Milosta on tullut paljon, mutta vielä sitä juuri oikeaa ihmistä ei ole sattunut kohdalle.






Super mukavaa viikonlopun alkua kaikille sateesta huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti