maanantai 6. maaliskuuta 2017

Maanantain treeniä

Viikko alkoi eilen esteharjoittelulla Arizonan ja Tikrun kanssa. Tikru oli ihan superhyvä! Notkea, reipas ja hyvin kuulolla. Tuntui siltä, että vinous on taakse jäänyttä elämää ja saavutettiin vihdoin tasainen tuntuma ja suoruus laukassa ja hypyissä. Kädet ilmaan! Arizonan kanssa taas lähdin vähän takki auki harjoittelemaan, koska Tikru oli niin hyvä ja verkassa olisin voinut työstää Arizonaa enemmän. Hyppyharjoittelussa mokailin sitten kunnolla Arizonalla, koska en ratsastanut tarpeeksi rennoksi verryttelyssä ja hevonen jäi kiireiseksi, joten hyppypaikat oli välillä mitä sattuu. Helppoa ei tosiaan ollut, mutta saatiin joitain hyviäkin pätkiä onneksi.

Meillä oli tehtävänä kolmen esteen jumppasarja (välit 3m), joka oli keskihalkaisijalla ja sitten pysty ja tasaokseri, joihin ratsastin aina jumpan jälkeen päädyn kaarteesta. Okserin puomit oli samalla tasolla, että sitä pystyi tulemaan molemmista suunnista. Kuvissa näkyy tehtävä (piirrettynä myös) ja otettiin me videoitakin, mutta en nyt jostain syystä saa ladattua niitä tänne. Yritän myöhemmin videoita uudelleen. Joko mun puhelin temppuilee tai sitten en vaan osaa.


Tikru jumppiksella
Tässä maanantain tehtävä ja eri variaatioita miten voi ratsastaa molemmista suunnista.

Tehtävä näytti tältä Tikrun selästä

Tänään ajattelin vielä työskennellä Arizonaa kavaleteilla ja pienillä esteillä. Suunnitelmissa ratsastaa avut hyvin läpi ja ylimääräiset virrat pois. Tikrulla lähden tänään maastoon, koska se oli eilen niin mahtava kentällä ja tälle päivälle on taas luvattu hyvää keliä. Plussaa on tietysti se, että tänään mun on mahdollista saada sinne kaveri mukaan. On ne hepat vaan niin paljon rennompia kaverin kanssa maastossa ja itsellekin seura kelpaa.

Nämä maaliskuun alun kelit ovat kyllä olleet jotain ihan huippua! Auringon paiste saa ainakin minut niin paljon pirtsakammalle tuulelle ja jaksamaan paremmin. Toivottavasti teillä muillakin on luvassa kiva päivä tänään!

Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti